Wolfgang Kessling er fysiker, klimarådgiver og foreleser i bærekraftig design. Han er partner i Transsolar og leder for kontoret i München. Hans forsknings- og utviklingsprosjekter har fokus på høy komfort i lavenergibygninger og design av utendørs komfort i urbane situasjoner. I Asia har han vært involvert i design av det første nullenergikontorbygget i Malaysia og i klima- og energikonseptene for de klimatiserte konservatoriene i Gardens by the Bay i Singapore. I 2012 ble han invitert til å gi en TED talk om utendørs komfort på fotballarenaer på den første TEDx Summit i Doha, Qatar.
Se TED talk med Wolfgang Kessling:
https://www.ted.com/talks/wolfgang_kessling_how_to_air_condition_outdoor_spaces
Morten Dybesland er avdelingsdirektør i Statsbygg og leder seksjon Forskning og miljø (UF). Statsbygg er byggherre på vegne av staten, eiendomsforvalter og rådgiver for statlige virksomheter om lokalbruk, utvikling, lokalisering og forvaltning. Statsbygg har 877 ansatte, forvalter 2,8 millioner kvaderatmeter med estimert verdi på 37 mrd. kroner, investerte 3,7 mrd. kroner i bygg i 2014 og ferdigsstilte 24 byggeprosjekter i 2014. Seksjon UF har blant annet ansvar for Statsbyggs FoU-arbeid, miljøstrategi og overordnet miljøarbeid, og skal sikre at FoU benyttes som grunnlag for utvikling av Statsbyggs byggherrefunksjon, eiendomsforvaltningen og rådgivning.
På konferansen vil Morten Dybesland snakke om Statsbyggs miljøstrategi 2015-2018 og hvordan Statsbygg skal nå sin langsiktige miljøambisjon 2030 om å levere nullutslippsbygg, jobbe mot en klimanøytral eiendomsportefølje og redusere statens miljøfotavtrykk. Han vil vise hvordan Statsbygg i sitt ZEB-COM prosjekt på Evenstad demonstrerer hvordan disse ambisjonene kan nås og viktigheten av å tenke enkeltbygg som del av et større system på en eiendom, eller i et nabolag.
Stanislas Merlet jobber i Multiconsult som rådgiver i solenergi fra 2013. Han er styremedlem i Norsk Solenergiforeningen og har tidligere jobbet som prosjektleder for solkraftverk i Frankrike (hjemlandet sitt) samt som prosjektkoordinator ved vitenskapsavdelingen til Den Franske Ambassade i Norge. Stanislas har en MSc innenfor fagfeltet energisystemer og fornybar energi fra Universitetet i Korsika (Frankrike) og Universitetet Rey Juan Carlos (Spania).
På konferansen vil Stanislas snakke om fremtidens energisystemer, desentralisert elproduksjon, energistyring og lagring, og hvordan sikre stabilitet i nettet.
Daniel B. Muller er professor i industriell økologi ved NTNU. I sin forskning undersøker han relasjoner mellom menneskelige behov, infrastrukturer, og relaterte material- og energikretsløp.
Daniel B. Müller er utdannet sivilingeniør ved ETH Zurich, hvor han fikk også doktorgraden. Han jobbet flere år ved TU Delft og Yale Universitetet før han fikk professorstilling ved NTNU i 2007. Han var hovedforfatter i Klimapanelets 5. Hovedrapport, Arbeidsgruppe 3 (klimatiltak). Han var én av grunnleggerne og første president av den International Society for Industrial Ecology’s seksjon ”Socio-Economic Metabolism”. Han er i styret av det nasjonale forskningsprogram 65 ”New Urban Quality” av den Sveitsiske Forskningsråd.
På konferansen vil Daniel B. Müller snakke om globale trender i byutvikling og konsekvenser for utslipp av klimagass, særlig relatert til materialbruk. Han viser at en effektiv klimatiltak burde inneholde ikke bare en fornying av energisystemet, men av den hele sosioøkonomiske metabolismen.